CeritaSekupang

Walaupun cuma sekupang tetapi ianya berharga

Iklan .

a

Cari Kerja Kosong

Assalamualaikum.
Hari ini satu hari kelas batal...bunyi macam best tapi sebenarya untuk memberi laluan kepada program lain...program yang dinamakan "kebolehpasaran graduan"...program ini sebenarnya untuk mendedahkan kepada bakal graduan kepada cara untuk mencari kerja dan kaedah yang betul untuk mendapatkan pekerjaan...lebih kurang macam seminar karier...program ni dijangka  bermula pukul 8 pagi...tapi aku bangun lambat....pukul 8:20 baru terjaga...bajet malas nak gi tapi dah hilang rasa mengantuk masa terjaga so terus bersiap-siap...sampai dewan lebih kurang dalam pukul 8:45...(lelaki siapkan diri x lama)....kiranya aku agak bertuah hari ini sebab program sebenarnya bermula pukul 9 pagi...banyak juga input-input yang berguna sepanjang program ini berlangsung....program sebenar tamat dalam pukul 6 petang tapi aku cabut lepas minum petang dalam kul 4...heee...ini antara laman web yang mengiklankan jawatan kosong....

www.jobstreet.com
www.jobsdb.com
www.jobcity.com
www.monster.com.my
www.jobscentral.com.my
www.mystarjob.com

selain itu ada juga laman web agensi pekerjaan yang diberikan tadi jadi aku ingin berkongsinya  disini...

www.kellyservices.com.my 
 www.jac-recruitment.my
www.tele-temp.com


kepada sesiapa yang tidak mempunyai pekerjaan dan sedang mencari pekerjaan  boleh cuba link diatas...overall program ini berguna juga kepada bakal graduan...rasanya tidak sia-sia aku join program ini...


4 pendapat bernas:

tq 4 da laman web tu ye. nak cari part time ni. huhu :)

 

mantap aa bro.. boleh jadi rujukan ntk ak tahun depan~
btw, ko grad bile ek?

 

trima kasih...insyaAllah sem depan...tapi mungkin akan sambung lagi...