CeritaSekupang

Walaupun cuma sekupang tetapi ianya berharga

Iklan .

a

Duit Ditelan Mesin Atm

Assalamualaikum.
Mungkin agak lucu dan pelik apabila dikatakan mesin atm menelan duit yang sudah dikeluarkan, tetapi perkara ini telah berlaku pada cs 2 hari lepas. Selepas melakukan rutin mengeluarkan wang seperti biasa pada mesin atm cs pun simpan kad atm dulu dalam dompet, mungkin cs mengambil masa yang terlalu lama untuk menyimpan kad atm yang membuatkan duit itu ditelan semula oleh mesin atm.




Atas nasihat dari beberapa orang di bcr cs pun pergi untuk membuat laporan kepada pihak bank pagi tadi, Selepas menunggu hampir setengah jam, akhirnya sampai juga giliran cs. Pelik juga walaupun, cs tidak pergi pada waktu makan tengah hari, tetap ada ramai orang yang datang pada hari ini. Selepas membuat laporan, cs diminta untuk menunggu satu minggu untuk laporan tersebut diproses.


Pengajaran yang cs dapat, lain kali kena cepat-cepat ambil duit kat mesin atm. Rasanya duit itu ditelan merupakan salah satu daripada langkah keselamatan yang dicipta untuk mengelakkan daripada berlaku kecurian akibat kelalaian pengguna itu sendiri. Jadi tidak boleh nak salahkan mesin atm sepenuhnya sebab ianya hanyalah sebuah mesin yang telah diprogram oleh manusia.




23 pendapat bernas:

hihihi .. org slmt kan duet dulu.. :larikk

 

ohh, tak pernah tahu pun dia akan tarik balik duit tu! ni baru tahu haha

lepas ni kena cepat bertindak. haha

terima kasih atas info :D

 

boleh telan balik ker?? hahahaha
selama ni kalau kuarkan duit cepat2 tarik duit tu sebab takut ade sape2 lalu tetibe tarik kan..dah melopong... x sangka mesin pun boleh sedut balik.. hihihihi
moden2.. XD

 

owh bahayen nyeew..jadikn pgjrn erm!

 

x penah kena macam nie.. so lepas ni kene berhati2 :)

 

owh, cmni pun ada ek..may b mesin tu lapar kot, ehehe

 

duit kena telan tak pernah lagi..tapi duit tak kuar dan baki kena tolak penah laa..hehehe

Regards,
-Strider-

 

:yes nanti seminggu lagi dapatlah tu duit cs amin2~ hihihi BCR yawww!!! kehkehhh

 

:hoho baru sempat menjengah kat sini.

Simpan kad atm pun lama :erk untung laa mesin Atm tu telan balek. Kalau ada pencurik tarik duit tu acane. Haaa :hihi

 

uiks yeke? baru tau..
tak penah jadi kt aku lg sbb kalau duit kuar je aku trus sambar, takut org belakang sambar pulak kalau kite amik lmbat2.. anyway good info!

 

wah siries?br tau. haha jadikan pengajaran ye pasnie jgn lelambat lagi oke :) **utk diri emy sendirik jugak! :)

 

1st time dgr duit kena telan..err,kenyang tak? :P

 

kalo lambat mmg dia telan balik..sebelum telan mesti bunyi tit tit tit banyak kali kan

 

<--kene telan kad, lagi sadis..tak dapat nak kuar duit seminggu hehehee

 

sy pulak penah sekali kena..baki ditolak tp duit x kuar.then buat report kat bank tu pastu after 1 month bru duit tu dikreditkn balik dlm acc..cuak gile rasa..haha ermm sy baru je follow blog awak ni..n kalau awak x kisah jenguk2 la blog sy then follow yea..blh share cerita..(^_^)

 

bape ribu cs kuarkan tu :hihi

 

Thanks for the info..Kene cepat dan pantas lps ni...

 

Saya baru kena tadi. Boleh dapat balik ke? :(

 

boleh dapat balik..masuk dalam opis tu buat laporan dalam 2-3 hari duit tu akan dimasukkan balik..

 

Salam. Saya baru kene tadi, nanti bila buat laporan nanti, dia ade mintak tak resit? Sbb tadi waktu dye telan, mesin tu ta bagi resit. Berapa hari boleh dapat balik duit ye? Dahlah gaji pertama. Sedih betul. =(

 

Wassalam. dia tak minta resit pun sebab diorang ada record dalam komputer rasanya.. dalam 2-3 hari .. paling lama seminggu..

 

so solution mcm mane?just happpen to my dad..draw duit xdpt tp tolak baki..not sure duit kua ke x..my dad igt atm tendang kad then terus p atm sebelah..

 

solution dia kena pegi customer service esoknya cakap duit kena telan . pastikan ingat waktu semua.